tiistai 16. syyskuuta 2014

Valkosipulilla, kiitos!

Ajateltiin pitää tänään Veenin kanssa kotipäivä ja alettiinkin heti aamusta tekemään valkosipulipatonkia. Itse laitoin 5 tai 6 valkosipulin kynttä ja Veenikin - tuo maailman nirsoin 4-vuotias - sitä pystyi nakertamaan. Kaksikin palaa, josta voikin laskea sitten voittomarginaalin! wohoo! Kannattaa muuten tosiaan ne pitkulat tehdä pyöreiksi eikä yhtään laiskotella, niin saa niistä kanssa pyöreitä, laiskottelin vähän seuraavan pellillisen kanssa niin kaksi patonkia oli vähän leveämmän mallisia. Tosin, eipä se makuun vaikuttanut. 



4 patonkia:

4dl vettä
1 pss kuivahiivaa
0,5 tl sokeria
2 tl suolaa
n. 10dl vehnäjauhoja
1tl öljyä
2 valkosipulin kynttä
voiteluun maitoa, vettä tai kahvia.


Sekoita kuivahiiva n. puoleen vehnäjauhoista
ja lisää se lämpimään veteen.
Laita lämpimään paikkaan, kunnes taikina kuplii.
Murskaa valkosipulinkynnet ja lisää kaikki loput aineet taikinaan. Vaivaa hyvin.
Kohota taikinaa, kunnes se on kooltaan noin kaksinkertainen.
Jaa neljään osaan, leivo niistä patongit ja laita pellille.
Tee viilto pintaan. Kohota vielä leivinpaperin päällä liinan alla. Voitele maidolla.
Paista 225 asteessa n. 20 min.
Käännä patongit paistamisen loppuvaiheessa.
Rapean kuoren saat, jos laitat uunin pohjalle
astiaan vettä.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti